SĂ BUCĂTĂRIM ÎMPREUNĂ

20.00 RON

Categorii: Cărţi de bucate

În loc de 25 RON la doar 20 RON

SĂ BUCĂTĂRIM ÎMPREUNĂ

Ghid pentru începători

Format: 21 x 21 cm Nr. pagini: 176

 

În viaţă, mai devreme sau mai târziu, fiecărui om îi vine rândul de a se apuca de gătit. Bineînţeles că învăţarea şi aprofundarea în această îndeletnicire constituie mult efort, câteodată rezultând şi mici eşecuri. În această situaţie este indicat să aveţi la îndemână o carte pe care am elaborat-o strict în ideea de a vă veni în ajutor, o carte în care am dezvăluit şi explicat secretele atât a reţetelor simple, cât şi a celor mai sofisticate, adăugând sugestii şi observaţii, idei şi explicaţii care, cu sigu- ranţă, vă vor conduce către reuşită. Să bucătărim împreună - ghid pentru începători stă la dispoziţia celor care vor să înveţe şi să aprofundeze tainele gătitului şi să descopere misterul gusturilor autohtone şi a celor exotice.

Cu toate că trendurile gastronomice se schimbă aproape de la sezon la sezon, organismul nostru are nevoie în continuare de aceeaşi nutrienţi pentru a funcţiona în parametri normali: proteine, carbohidraţi, grăsimi, vitamine şi minerale. Pentru o nutriţie echilibrată este important să consumăm o gamă de alimente cât mai variată, multe legume şi fructe de sezon, cărnuri, lactate şi ouă crescute în mod natural, pe cât posibil de către producători locali, astfel avem grijă nu numai de sănătate ci şi de mediul înconjurător. Când asociem alimentele trebuie să luăm în considerare principiile alimentaţiei sănătoase. Cu toate că majoritatea reţetelor tradiţionale din bucătăria românească asociază cărnurile cu alimente bogate în carbohidraţi (cartofi, paste, leguminoase), este bine să le schimbăm cu legume înăbuşite şi salate. Consumul zilnic de carne trebuie redus, necesarul de proteine îl putem acoperi şi cu lactate, ouă, leguminoase (fasole uscată, mazăre, linte, năut) şi seminţe (de in, dovleac, floarea-soarelui, susan). La îmbinarea ingredientelor să fim atenţi şi la armonia gusturilor şi culorilor din farfurie, de exemplu să nu combinăm două feluri de mâncăruri acrişoare sau culori identice.

Fiecare anotimp are produsele lui de sezon, să gătim pe rând cu toate acestea, astfel vom avea grijă şi de sănătate, şi vom avea pe masă tot timpul produse proaspete. Primăvara să consumăm cât mai multe salate, germeni din diferite seminţe, sparanghel, căpşune, rubarbă, ridichi de lună, gulie, ceapă verde, să folosim la asezonarea mâncării verdeţuri proaspete. Dintre cărnuri să încercăm cele de miel, ied, iepure, viţel; şi, bineînţeles, să nu uităm de brânză, urdă, caş şi ouă proaspete. Deoarece primăvara nu este bogată în fructe locale, să le folosim pe cele exotice. Vara ar fi de preferat să consumăm cât mai multe legume (mazăre, fasole verde, cartofi noi, dovlecei, roşii, ardei, vinete, ciuperci) şi fructe (cireşe, vişine, fructe de pădure, piersici, agrişe şi pepene); dintre cărnuri ar trebui să alegem cele de pui, curcan, peşte şi fructe de mare. Toamna rădăcinoasele, varza, dovleacul plăcintar, sfecla şi hreanul ne stau la dispoziţie, să le mâncăm cu încredere. Fructele se găsesc într-o gamă vastă, putem mânca multe mere, pere, prune, struguri şi nuci. Dintre tipurile de cărnuri, ar trebui să o alegem pe cea roşie, vită, raţă, gâscă. Iarna este indicat să consumăm legumele ce se recoltează în timpul toamnei, dar şi ridichi negre, cartofi dulci, topinambur (nap-porcesc), varză murată şi murături. Dintre fructe putem încerca gutuile, castanele şi putem prepara deserturi din fructele congelate. În acest sezon, trufaşă este carnea de porc. Carnea de peşte se poate consuma în orice anotimp, la fel ca şi seminţele oleaginoase, diferitele tipuri de ulei şi verdeţurile uscate.


Adela Sebestean




În loc de 25 RON la doar 20 RON SĂ BUCĂTĂRIM ÎMPREUNĂ Ghid pentru începători Format: 21 x 21 cm Nr. pagini: 176   În viaţă, mai devreme sau mai târziu, fiecărui om îi vine rândul de a se apuca de gătit. Bineînţeles că învăţarea şi aprofundarea în această îndeletnicire constituie mult efort, câteodată rezultând şi mici eşecuri. În această situaţie este indicat să aveţi la îndemână o carte pe care am elaborat-o strict în ideea de a vă veni în ajutor, o carte în care am dezvăluit şi explicat secretele atât a reţetelor simple, cât şi a celor mai sofisticate, adăugând sugestii şi observaţii, idei şi explicaţii care, cu sigu- ranţă, vă vor conduce către reuşită. Să bucătărim împreună - ghid pentru începători stă la dispoziţia celor care vor să înveţe şi să aprofundeze tainele gătitului şi să descopere misterul gusturilor autohtone şi a celor exotice. Cu toate că trendurile gastronomice se schimbă aproape de la sezon la sezon, organismul nostru are nevoie în continuare de aceeaşi nutrienţi pentru a funcţiona în parametri normali: proteine, carbohidraţi, grăsimi, vitamine şi minerale. Pentru o nutriţie echilibrată este important să consumăm o gamă de alimente cât mai variată, multe legume şi fructe de sezon, cărnuri, lactate şi ouă crescute în mod natural, pe cât posibil de către producători locali, astfel avem grijă nu numai de sănătate ci şi de mediul înconjurător. Când asociem alimentele trebuie să luăm în considerare principiile alimentaţiei sănătoase. Cu toate că majoritatea reţetelor tradiţionale din bucătăria românească asociază cărnurile cu alimente bogate în carbohidraţi (cartofi, paste, leguminoase), este bine să le schimbăm cu legume înăbuşite şi salate. Consumul zilnic de carne trebuie redus, necesarul de proteine îl putem acoperi şi cu lactate, ouă, leguminoase (fasole uscată, mazăre, linte, năut) şi seminţe (de in, dovleac, floarea-soarelui, susan). La îmbinarea ingredientelor să fim atenţi şi la armonia gusturilor şi culorilor din farfurie, de exemplu să nu combinăm două feluri de mâncăruri acrişoare sau culori identice. Fiecare anotimp are produsele lui de sezon, să gătim pe rând cu toate acestea, astfel vom avea grijă şi de sănătate, şi vom avea pe masă tot timpul produse proaspete. Primăvara să consumăm cât mai multe salate, germeni din diferite seminţe, sparanghel, căpşune, rubarbă, ridichi de lună, gulie, ceapă verde, să folosim la asezonarea mâncării verdeţuri proaspete. Dintre cărnuri să încercăm cele de miel, ied, iepure, viţel; şi, bineînţeles, să nu uităm de brânză, urdă, caş şi ouă proaspete. Deoarece primăvara nu este bogată în fructe locale, să le folosim pe cele exotice. Vara ar fi de preferat să consumăm cât mai multe legume (mazăre, fasole verde, cartofi noi, dovlecei, roşii, ardei, vinete, ciuperci) şi fructe (cireşe, vişine, fructe de pădure, piersici, agrişe şi pepene); dintre cărnuri ar trebui să alegem cele de pui, curcan, peşte şi fructe de mare. Toamna rădăcinoasele, varza, dovleacul plăcintar, sfecla şi hreanul ne stau la dispoziţie, să le mâncăm cu încredere. Fructele se găsesc într-o gamă vastă, putem mânca multe mere, pere, prune, struguri şi nuci. Dintre tipurile de cărnuri, ar trebui să o alegem pe cea roşie, vită, raţă, gâscă. Iarna este indicat să consumăm legumele ce se recoltează în timpul toamnei, dar şi ridichi negre, cartofi dulci, topinambur (nap-porcesc), varză murată şi murături. Dintre fructe putem încerca gutuile, castanele şi putem prepara deserturi din fructele congelate. În acest sezon, trufaşă este carnea de porc. Carnea de peşte se poate consuma în orice anotimp, la fel ca şi seminţele oleaginoase, diferitele tipuri de ulei şi verdeţurile uscate.Adela Sebestean
Coşul meu
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Change currency
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare