BUCATE RAFINATE PENTRU IARNĂ
În loc de 15 RON, la doar 7 RON!
BUCATE RAFINATE PENTRU IARNĂ
Gusturile anotimpurilor 1
Format: A5 Nr. pagini: 192
Să gătim împreună cu drag!
Se spune că gastronomia este artă şi ştiinţă, dar pentru gospodina de zi cu zi este mai degrabă o cunoştinţă acumulată în timp într-ale bucătăriei. Această cunoştinţă se clădeşte pe numeroasele încercări, reuşite şi nereuşite, pentru ca în timp experienţa acumulată să dea naştere, chiar şi unor adevărate capodopere de artă în ale gătitului. Dar până la acel nivel se parcurg, pas cu pas, cele mai simple operaţiuni, se descoperă mici secrete, cum ar fi temperatura ideală pentru prepararea fripturilor şi al blaturilor, se cunosc ingredientele cu care se obţine culoarea aurie a supei de pui, sau cum ajung răciturile să tremure pe vârful furculiţei. Inevitabil, vorfi şi experienţe nereuşite, se vor arde câteva foi de prăjitură, se vor tăia creme sau seva brânzi smântână în ciorbă. Nu există gospodină care să nu fi trecut prin asemena situaţii şi care să nu aibă o povestioară hazlie în legătură cu astfel de păţanii.
Dragi cititori, veţi vedea că preparatele din această carte de bucate sunt de o simplitate extremă, şi sperăm să vă încânte rezultatul final, apetisant, născut sub mâinile voastre. Prin intermediul acestei cărţi dorim să readucem gustul autentic al bucatelor, cu ingredientele pe care le aveţi la îndemână, ce se găsesc în pieţe şi în magazine şi sunt la un preţ accesibil. Vă aducem tot ajutorul de care aveţi nevoie în a pregăti mâncărurile: prin sugestii vă dezvăluim câteva secrete despre ingredientul principal (şi nu numai) al preparatului, prin observaţii vă atragem atenţia asupra unor lucruri care se pot face sau nu în legătură cu mâncarea respectivă, şi prin pagini întregi vă oferim sfaturi şi vă îmbogăţim cunoştinţele despre obiectele şi ustensilele pe care le folosiţi în a găti. În prezenta carte am adăugat la fiecare reţetă câte o iconiţă după care vă puteţi ghida în a alege bucatele potrivite. Aceste iconiţe vă informează categoria de preţ în care se încadrează preparatul, numărul de persoane pentru care sunt date ingredientele, timpul de preparare, cât şi timpul de aşteptare a bucatelor după care se pot servi.
Adela Sebestean