BUNĂTĂŢI DIN CĂMARĂ

25.00 RON

Categorii: Cărţi de bucate

BUNĂTĂŢI DIN CĂMARĂ

 

Conservări pentru iarnă

Format: 21 x 21 cm Nr. pagini: 176 Pret: 25,00 lei


Stimaţi cititori!

Vă felicit pentru alegerea acestei cărţi! O carte în care veţi găsi reţete de conserve, poate cunoscute pentru unii sau noi pentru alţii, mai inedite sau, din contră, reţete vechi de familie, dar cu siguranţă toate încercate de gospodine din Ardeal, care au contribuit la realizarea acestei cărţi.
Încă din vremurile vechi, strămoşii noştri şi-au dat seama cât de important este păstrarea şi conservarea pentru lunile de iarnă. Ei nu ştiau nimic despre igienă şi sterilizare, nu aveau la îndemână cărţi cu procedee de conservare, ele fiind învăţate prin experienţe proprii, transmise din generaţii în generaţii şi îmbunătăţite de-a lungul anilor. Astăzi avem la îndemână arsenale întregi de reţete, metode, sfaturi care ne ajută să ne umplem cămara cu murături, compoturi, dulceţuri şi alte conserve reuşite, care nu se vor strica pe rafturile cămărilor.
Pentru unii poate apărea întrebarea: de ce atâta muncă, când magazinele sunt pline cu fel şi fel de conserve? Pentru că este mai economic, pentru că conserva pregătită în casă va conţine numai ingredientele dorite şi implicit mâncarea din aceasta va fi pe gustul familiei. Conservarea este un eveniment de familie, o activitate la care trebuie să participe toţi membrii, fiecare ajutând cu ce poate. Gânditi-vă, cât de important este timpul petrecut împreună cu cei dragi în timp ce decojiţi merele, scoateţi sâmburii vişinelor sau curăţaţi legumele pentru zacuscă. Învăţaţi-vă copiii, daţi-le exemplu că pregătind mâncarea cu dragoste şi dăruire, aceasta va avea „viaţă” şi va fi mult mai hrănitoare. Cu zarzavatul conservat de pe raftul din cămară, ciorba va fi mult mai delicioasă, o vom savura cu mult drag, aducându-ne aminte de „poveştile” purtate în jurul mesei în timp ce curăţăm cu toţii legumele. Copiii care participă de mici la aceste activităţi, chiar dacă de multe ori ne ţin în urmă în graba muncii, vor învăţa toate procedeele jucând, fără să-şi dea seama ce lecţie importantă asimilează. Conservarea este o muncă ce cuprinde mai mulţi paşi care trebuiesc parcurşi pentru o reuşită sigură şi evitarea haosului.

Adela Sebestean




BUNĂTĂŢI DIN CĂMARĂ   Conservări pentru iarnă Format: 21 x 21 cm Nr. pagini: 176 Pret: 25,00 lei Stimaţi cititori! Vă felicit pentru alegerea acestei cărţi! O carte în care veţi găsi reţete de conserve, poate cunoscute pentru unii sau noi pentru alţii, mai inedite sau, din contră, reţete vechi de familie, dar cu siguranţă toate încercate de gospodine din Ardeal, care au contribuit la realizarea acestei cărţi.Încă din vremurile vechi, strămoşii noştri şi-au dat seama cât de important este păstrarea şi conservarea pentru lunile de iarnă. Ei nu ştiau nimic despre igienă şi sterilizare, nu aveau la îndemână cărţi cu procedee de conservare, ele fiind învăţate prin experienţe proprii, transmise din generaţii în generaţii şi îmbunătăţite de-a lungul anilor. Astăzi avem la îndemână arsenale întregi de reţete, metode, sfaturi care ne ajută să ne umplem cămara cu murături, compoturi, dulceţuri şi alte conserve reuşite, care nu se vor strica pe rafturile cămărilor.Pentru unii poate apărea întrebarea: de ce atâta muncă, când magazinele sunt pline cu fel şi fel de conserve? Pentru că este mai economic, pentru că conserva pregătită în casă va conţine numai ingredientele dorite şi implicit mâncarea din aceasta va fi pe gustul familiei. Conservarea este un eveniment de familie, o activitate la care trebuie să participe toţi membrii, fiecare ajutând cu ce poate. Gânditi-vă, cât de important este timpul petrecut împreună cu cei dragi în timp ce decojiţi merele, scoateţi sâmburii vişinelor sau curăţaţi legumele pentru zacuscă. Învăţaţi-vă copiii, daţi-le exemplu că pregătind mâncarea cu dragoste şi dăruire, aceasta va avea „viaţă” şi va fi mult mai hrănitoare. Cu zarzavatul conservat de pe raftul din cămară, ciorba va fi mult mai delicioasă, o vom savura cu mult drag, aducându-ne aminte de „poveştile” purtate în jurul mesei în timp ce curăţăm cu toţii legumele. Copiii care participă de mici la aceste activităţi, chiar dacă de multe ori ne ţin în urmă în graba muncii, vor învăţa toate procedeele jucând, fără să-şi dea seama ce lecţie importantă asimilează. Conservarea este o muncă ce cuprinde mai mulţi paşi care trebuiesc parcurşi pentru o reuşită sigură şi evitarea haosului. Adela Sebestean
Coşul meu
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Change currency
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare